Detecteer de verbeteringen van je hond

Het monitoren van de ervaring van je hond met Cushing en zijn reactie op de trilostane behandeling is moeilijk. Deze pagina legt uit waarom het belangrijk is om de behandeling van je hond op te volgen en hoe jij kunt helpen.

Rehabilitation through treatment

Irrespective of the cause of Cushing's, the result is always the same - more cortisol is produced than is actually needed by the body. This results in the slow development of a combination of clinical signs that are associated with the condition.

Uw dierenarts zal de dosis van de medicatie afstemmen op u en de behoeften van uw hond. Uw hond moet, vooral in het beginstadium van de therapie, nauwlettend worden opgevolgd totdat de juiste dosis is vastgesteld.

Bij elke controle controleert uw dierenarts of uw hond de juiste dosis krijgt om zijn symptomen te beheersen, en of hij geen tekenen vertoont van te veel medicatie.

Wanneer uw dierenarts tevreden is met de vooruitgang van uw hond, is het noodzakelijk dat u uw dierenarts om de drie maanden bezoekt voor een regelmatige controle, zodat de dosis kan worden aangepast indien nodig.

Onderzoek de reactie van uw hond op de behandeling

Het is heel belangrijk dat uw dierenarts duidelijk weet hoe uw hond op de trilostane-behandeling reageert en dat uw hond verbetert zoals verwacht mag worden. Uw dierenarts moet ook nagaan of uw hond tijdens de behandeling geen tekenen van onwelzijn vertoont.

U kunt uw dierenarts helpen om uw hond in de gaten te houden door de symptomen te noteren. Als uw hond tekenen van ziekte ontwikkelt terwijl hij trilostane gebruikt, zoals lusteloosheid, braken, diarree en gebrek aan eetlust, stop dan onmiddellijk met de behandeling en neem zo snel mogelijk contact op met uw dierenarts.

U kunt het Klinische Cushingscore blad downloaden om de vooruitgang van uw hond te volgen

 

 

Detecteer de dosis

Om uw dierenarts te helpen de juiste dosis van de medicatie te bepalen, heeft het Royal Veterinary College in Londen handige controle-instrumenten ontwikkeld. Voortdurende en consistente controle is de sleutel tot het vinden van de juiste dosis voor uw hond en het herstel van hun gezondheid.

Omdat de klinische tekenen (symptomen) van Cushing belangrijk zijn om in de gaten te houden, is de Cushing's Clinical Score ontwikkeld zodat het gemakkelijk is om de belangrijkste symptomen te noteren en bij te houden. Het wordt aanbevolen de score voor elk bezoek aan de dierenarts in te vullen en de resultaten met uw dierenarts te delen.

U zou binnen enkele weken na het begin van de behandeling verbeteringen bij uw hond moeten zien. Het is echter normaal dat het een paar maanden duurt voordat u verbeteringen ziet in alle symptomen van Cushing.

Zie de tijdlijn van verbetering hieronder:

Vóór de behandeling

Na 3 maanden behandeling

Foto's © Carlos Melian

Na 9 maanden behandeling


Op zoek naar verbetering van de levenskwaliteit:

De behandeling van het syndroom van Cushing verbetert de levenskwaliteit van je hond, en daarmee ook jouw eigen levenskwaliteit. De CushQoL-pet vragenlijst meet de levenskwaliteit van u en uw hond en kan helpen om gebieden van potentiële verbetering te identificeren.

De vragenlijst kan de verbetering in levenskwaliteit bepalen in de loop van de tijd met trilostane, en het wordt aanbevolen om de vragenlijst elke drie maanden in te vullen en deze informatie met uw dierenarts te delen.

Klik hier om de QoL vragenlijst te downloaden

Het onderzoek van de bloedtesten

Hoewel de symptomen van uw hond van cruciaal belang zijn bij een controleconsult, is bloedonderzoek ook nodig om de juiste trilostane-dosis te bevestigen. Routinematig bloedonderzoek moet elke vier weken, 12 weken en elke drie maanden na aanvang van de behandeling worden uitgevoerd.

Zorg ervoor dat u uw hond de voorgeschreven dosis trilostane blijft geven, zelfs nadat u verbeteringen in de symptomen van uw hond hebt opgemerkt. Trilostane zal de excessen in verband met de overproductie van cortisol beteugelen, maar uw hond niet genezen.

Toezicht op uw hond is cruciaal, en regelmatige controles door uw dierenarts zullen ervoor zorgen dat uw hond de best mogelijke zorg blijft krijgen.

Cushing vragen

Detective Lead heeft het allemaal gezien als het gaat om veelgestelde vragen (FAQ's) over Cushing. Verken FAQ's over Cushing symptomen, behandeling en meer.

Onderzoek FAQ's

Het actieve bestanddeel, trilostane wordt gebruikt voor de behandeling van het syndroom van Cushing. Deze medicatie mag enkel door uw dierenarts voorgeschreven worden. Richt je met vragen tot uw dierenarts.